RECENZIE | Atingerea Mortii, de Charlaine Harris


posted by Laurentzyu on , , , ,

1 comment

ATINGEREA MORŢII.
Povestiri cu Sookie Stackhouse
(Vampirii Sudului # 4.1, 4.3, 5.1, 7.1 & 8.1)
de Charlaine Harris (Autor), Ana-Maria Nica (Traducător)

Copertă subțire, broşată, mată, 192 de pagini
Publicat în 2010 de LEDA

ISBN  978-973-102-267-3
limba  română
titlu original  A Touch of Dead
genuri  fantasy, dragoste, dramă
rating 2 of 5 stars false (2 din 5 stele, a fost OK)

review  Pentru cei care nu se mai satură de aventurile lui Sookie Stackhouse, acest volum de povestiri e fără doar şi poate cadoul ideal. Dacă te aşteptai ca siropoasele mistere din Bon Temps să se rezume la cele 13 volume ale seriei şi cele 4 sezoane de până acum ale serialului TRUEBLOOD, află că... te-ai înşelat. Charlaine Harris a decis să îşi delecteze fanii cu alte câteva porţii de sânge (uman, nu sintetic) proaspăt: câteva volume adiţionale cu povestiri ce au loc între volumele seriei.

Aşadar, dacă e să culegem 5 povestiri din Bon Temps, un orăşel cândva liniştit, dar care devine foarte animat când vampirii, vârcolacii, teriantropii şi zânele dau târcoale şi provoacă tot felul de incidente, avem în faţă Atingerea morţii. Povestiri cu Sookie Stackhouse, un volum nou, proaspăt şi revigorant care ne dă (iar) întâlnire cu personajele noastre preferate Sam, Terry, Bill, Eric, Pam, Claude şi Claudine, Bubba şi, nu în ultimul rand, blonda sexy, amuzantă, romantică şi impulsivă, telepatica Sookie.


Praf de zâne, prima povestire din acest volum, îi are în centru pe Claude şi Claudine. După ce Claudette este ucisă în mod misterios, cele două zâne îi cer ajutorul lui Sookie pentru a descoperi vinovatul. Înarmată cu cititorul de minţi şi jucând rolul lui Sherlock Holmes, Sookie începe o anchetă aprigă pentru a descoperi ucigaşul. Dar e bine oare să ai încredere în spusele martorilor? Sau ar trebui sa te descurci singur, crezând că toţi cei din jurul tău mint?

În barul Fangtasia este sărbătorită ziua de naştere a lui Dracula, un eveniment anual care îl agită mereu pe Eric, deoarece celebrul vampir este eroul visurilor sale şi îşi doreşte ca acesta sa fie prezent la petrecerea sa. Contrar aşteptărilor, Lordul Întunericului îşi face încântător apariţia. Dar să fie oare chiar el, sau nimic nu e ceea ce pare a fi? Găsiţi răspunsul în Noaptea lui Dracula.

În cea de-a treia povestire, Sookie află de moartea verişoarei ei, Hadley. Waldo, şoferul care l-a adus pe semi-demonul avocat la uşa lui Sookie, susţine cu ardoare un lucru, dar ce se întâmplă când totul ia o întorsatură ciudată şi încep să sară colţi şi... regine în toate părţile? Un final destul de neaşteptat pentru Un răspuns simplu!


Norocul, fie el chior sau nu, se iveşte cel mai adesea când ieşi la vânătoare pentru a afla cine îi sabotează pe agenţii de asigurări din oraş. Sau cel puţin asta li s-a întâmplat lui Sookie şi prietenei sale vrăjitoare, Amelia Broadway. E posibil ca, dacă e să rezolvi cazul, să primeşti Cadoul mult-aşteptat. Blonda telepatică l-a primit în ajunul Crăciunului de la un vârcolac rănit.

Fiecare dintre cele 5 povestiri ascunde câte un mister greu de descifrat, însă toate au un răspuns comun pe care îl găsiţi aici. Mulţumesc Libris, o librărie online unde puteți găsi cărți de toate felurile, chiar și cărți în engleză, pentru volumul oferit spre recenzie.

ecranizări  Seria Vampirii Sudului stă la baza serialului TRUEBLOOD, cu Anna Paquin, Stephen Moyer și Alexander Skarsgård în rolurile principale.

1 comment

Leave a Reply

Ai citit articolul? Spune-ți părerea aici!